Akoestiek in sportaccommodaties 2019-07-29T08:03:45+00:00

Wij verbeteren akoestiek in sportaccommodaties

Sportaccommodaties zijn er in alle soorten en maten. Of het nu gaat om gymzalen, sportzalen, sporthallen, sportscholen, fitnessruimtes, tennis, squash-, klim- of ijshallen: wij hebben ervaring met het optimaliseren van de akoestiek.

Akoestiek én bescherming

In sportaccommodaties zorgt een goede ruimte-akoestiek ervoor dat zowel trainers, sporters als bezoekers geen hinder ondervinden tijdens het uitleggen en uitoefenen van een sport door overmatige galm. Maar we hebben ook producten die ervoor zorgen dat sporters worden beschermd tegen de harde en ruwe oppervlakken in de zaal. Zelfs over brandveiligheid denken we mee met u.

Voldoen aan de nagalmtijd in sporthallen, sportzalen en gymzalen

Voor het bereiken van het juiste (liefst gegarandeerde) eindresultaat dient de betreffende ruimte allereerst te worden gemeten in de oorspronkelijke opstelling, volgens de in de NOC*NSF norm (NOCNSF-N/A1.1) omschreven methodieken en dient er te worden gecontroleerd op flutterecho’s. Aan de hand daarvan zijn er diverse nagalmtijden opgesteld voor alle (binnen)sportaccommodaties, conform NOCNSF-US1-BF1. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij zeer nauwkeurig bepalen hoeveel absorberend materiaal er aangebracht moet worden, om aan de nagalmtijd te voldoen. Wij zijn in staat om een garantie vooraf af te geven, zodat de genormeerde nagalmtijd voor de betreffende ruimte wordt behaald. Klik op onderstaande button om te kijken waar uw locatie conform deze normering aan zou moeten voldoen.

NOC*NSF norm

Ultiem Sportalternatief in vakantieperiodes!

Bent u bezig met een renovatieproject, waarbij het niet lukt om de gymzaal, sportzaal of sporthal vrij te plannen van gebruik? Wij bieden u een alternatief! Lees verder

Producten

Voor sportaccommodaties hebben wij diverse producten die specifiek voor de diverse toepassingsgebieden geschikt zijn waaronder:

Naar overzicht doelgroepen

Recente projecten in sportaccommodaties

Oplossingen op maat voor geluidsproblemen in sportaccommodaties

Het scala aan oplossingsmogelijkheden die TIG Akoestiek kan bieden is enorm breed en gericht op diverse doelgroepen. We kunnen ook altijd één of meerdere producten of productvariaties toepassen. Uw vraag is onze uitdaging.

Ook als u hier niet direct het product van uw keuze vindt, dan kunnen wij u ongetwijfeld een oplossing op maat bieden. Uiteraard geven wij in alle gevallen een resultaatgarantie voor onze oplossing van uw probleem!

Meer over ons