Over ons 2019-07-24T08:42:57+00:00

Wij maken akoestische verbetering laagdrempelig

Akoestische kennis en innovatie
U wilt de akoestiek van uw ruimte verbeteren. Dat is waar onze vakbekwame medewerkers in zijn gespecialiseerd. Het meten, berekenen en het laten uitvoeren van geluidsreducerende en absorberende voorzieningen is onze expertise.

Wij delen onze technische en akoestische kennis graag met u. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij u op een laagdrempelige manier kunnen meenemen in de wereld van geluidsabsorptie.

Wij zijn enorm trots op de vele innovatieve producten die wij hebben geïntroduceerd door de jaren heen. Hierdoor kunnen we voor elke situatie zeer adequaat bepalen welke oplossing het beste resultaat oplevert. Dat is de kracht van TIG Akoestiek.

Naar privacyverklaring

Opgericht in 1992, ervaren sinds 1974
TIG Akoestiek is een zusterbedrijf van Teensma Industriële Geluidbeheersing b.v. Laatstgenoemde bedrijf is opgericht in 1992 door dhr. ir. J. Teensma, die sinds 1974 als toonaangevend technisch geluidbeheerser actief is in zijn vakgebied.

Vooral de in 2005 ingevoerde norm op het gebied van nagalmtijd en achtergrondgeluidniveaus in overdekte sportaccomodaties (NOCNSF-US1-BF1), heeft bij de genoemde activiteitensplitsing een rol gespeeld. Vanaf dat moment zijn de activiteiten wat betreft ruimte-akoestiek voor ons landelijk sterk toegenomen waaruit TIG Akoestiek b.v. ontstaan is. Uiteraard komt de kennis en ervaring uit het verleden hierbij goed van pas voor onze klanten.

Doelgroepen

TIG Akoestiek kan door de diversiteit aan innoverende producten elke branche voorzien van passende geluidsabsorberende materialen:

TIG Akoestiek en het vleermuislogo

Teensma Industriële Geluidbeheersing B.V. (TIG) is sinds haar oprichting te herkennen aan het vleermuislogo. Een logische link, want vleermuizen staan bekend om hun uitzonderlijke gehoor. Hun gehele bestaan hangt samen met geluid.

Vleermuizen vinden hun weg door gebruik te maken van een echosysteem, waarbij hoogfrequente signalen worden uitgezonden in de vorm van korte pulstreinen. Deze signalen worden geweerkaatst door objecten en keren als echo’s terug. Dit stelt hen in staat om richting en afstand te lokaliseren en objecten te herkennen.

Aangezien geluid de rode draad vormt in de werkzaamheden bij TIG Akoestiek, voeren wij met trots een vleermuis in ons logo!