Akoestische scheidingswand

TIG Akoestiek haar nieuwste innovatie; de sporTIG scheidingswand, is ontstaan vanuit de vraag om de akoestiek in sporthallen en sportzalen definitief op te lossen. Door deze ontwikkeling is een geluids- en akoestiekprobleem in alle zaaldelen verleden tijd!

Hoe gaan wij te werk?

Het begint allemaal met het uitvoeren van (akoestische) metingen. Vervolgens komen we erachter hoe wij de ruimte het beste kunnen voorzien van een prettig akoestisch klimaat. Dankzij onze formules en jarenlange ervaring, kunnen wij exact bepalen op welke plekken we geluidsabsorberende materialen moeten toepassen. Door het modulaire systeem van de sporTIG scheidingswand is het mogelijk om ter plekke te bepalen, hoe de akoestiek moet worden ingedeeld in de betreffende ruimte(s).

Isoleren en absorberen

Wanneer men opzoek gaat naar een verbetering van de akoestiek, komt vaak de vraag voor; wat is isoleren en wat is absorberen? Waarmee kan de ruimte voldoen aan de NOC*NSF norm? Het isoleren van geluid heeft positieve gevolgen voor de geluidsreductie buiten de zaal. Echter, hiermee wordt het nagalmtijd probleem niet opgelost. Door isolatie wordt het geproduceerde geluid in de betreffende ruimte niet aanzienlijk verlaagd en wordt de norm vaak niet behaald. Door het geluid te absorberen wordt het geproduceerde geluid opgenomen en verdwijnt het deels, hiermee wordt de nagalmtijd wél opgelost. Daarnaast zorgt absorptie van het geluid ook voor een prettig akoestisch klimaat.

Totaaloplossing

Door de ontwikkeling van de sporTIG® scheidingswand is TIG Akoestiek in staat om een totaaloplossing in een gymzaal, sportzaal of sporthal aan te bieden. Met het aanbrengen van akoestische maatregelen hoeft u zich niet meer te beperken tot enkel de bouwkundige binnenwand en het plafond, maar juist de scheidingswand zorgt voor veel absorptie van het geluid. Op geen plek in de zaal is een dergelijke oppervlakte absorberend materiaal toe te passen, als in de scheidingswand.

Meer weten?

Wij denken graag met u mee over het verbeteren van de akoestiek in uw gymzaal, sportzaal of sporthal. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Download productblad
scheidingswand Papendal
Meer informatie

Oplossingen op maat voor geluidsproblemen

TIG akoestiek is gespecialiseerd in ruimte-akoestiek in de breedste zin des woords. Met een goede ruimte-akoestiek in uw accommodatie voorkomt u slechte spraakverstaanbaarheid, overmatige galm, concentratieverlies en andere geluidsproblemen.

Geluid reduceren en beheersen, dat is kortweg wat wij doen. Al decennia lang! Wij analyseren uw probleem en lossen het op. Geheel vrijblijvend wordt aan de hand van geluidsmetingen en berekeningen de geluidsoverlast in kaart gebracht en vertaald in een oplossing.

Meer over ons
2019-03-27T12:42:34+00:00