Wij zijn wederom genomineerd met de sporTIG scheidingswand voor een prachtige innovatieprijs: de Dutch Sports Innovation Award 2018!

Met onze innovatieve sporTIG scheidingswand hebben wij weer een nominatie te pakken! De Dutch Sports Innovation Award is een stimuleringsprijs voor het meeste innovatieve en kansrijke product of dienst, op het gebied van sport en bewegen. Het product mag zich richten op zowel de topsport als de recreatieve sport. De prijs wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt tijdens het Nationale Sport Innovatie Congres.

Criteria nominatie

Voor het werkende product is er een plan van benadering voor de markt gemaakt, dat aangeeft hoe de propositie voor de sportmarkt is. Op basis van het marktplan kan er beoordeeld/ingeschat worden hoe groot het marktpotentieel is. Bovendien dient het product zo ver doontwikkelt te zijn, dat de marktwaarde en de impact op de sport, duidelijk zichtbaar zijn. Aan al deze criteria voldoet de sporTIG scheidingswand en deze zaken zijn aandachtig onderzocht. Voor TIG Akoestiek is het potentieel goed inzichtelijk en na een aantal gedraaide pilots, is het product daarmee behoorlijk doorontwikkeld.

De sporTIG scheidingswand

Door de unieke opbouw, in combinatie met duurzame/gerecyclede wol, zorgt dit voor een hoge akoestische waarden. Een reden van deze innovatieve ontwikkeling is het behalen van de genormeerde nagalmtijd, iets waarmee wij jarenlange ervaring hebben en 100% garantie voor afgeven. Door het modulaire ritsensysteem is montage en onderhoud vrij snel te plegen. Tevens is het bij beschadigingen niet nodig om de gehele wand te vervangen. De wand is in de basis ontwikkeld voor toepassingen in sporthallen en –zalen. Daarnaast is hij ook geschikt voor zwembaden, kantines, multifunctionele ruimten en fabriekshallen.

Totaaloplossing akoestiek

Met de ontwikkeling van de sporTIG® scheidingswand is TIG Akoestiek in staat om een akoestische totaaloplossing voor sportaccommodaties aan te bieden. Niet alleen de buitenwanden kunnen nu worden voorzien van akoestische maatregelen, maar juist de scheidingswand zorgt voor veel absorptie van het geluid. Op geen enkele plek in de zaal is een dergelijke oppervlakte absorberend materiaal toe te passen, als in de scheidingswand. Daarmee is het kinderlijke eenvoudig om de genormeerde nagalmtijden in bijvoorbeeld gedeelde zalen te behalen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de sporTIG scheidingswand? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over het verbeteren van de akoestiek.

Meer informatie
2019-01-07T09:28:22+00:00