Al jarenlang bieden wij oplossingen op maat voor het verbeteren van de akoestiek in ruimtes. Een manier om dat te doen is het inzetten van akoestische panelen. We leggen u graag uit hoe ze werken.

Eerst akoestisch advies op maat

We beginnen met metingen. Zo komen we erachter wat precies uw akoestische probleem is en hoe we dat het beste kunnen oplossen. Dankzij onze formules en jarenlange ervaring kunnen we exact bepalen op welke plekken we geluidsabsorberende materialen moeten plaatsen. Daar doen de akoestische panelen hun werk.

Ze werken als volgt:

  • Geluid bestaat uit trillingen in de lucht. Het verbeteren van de akoestiek houdt in dat deze trillingen beter gestuurd en/of gedempt moeten worden;
  • Akoestische panelen op de juiste plaatsen absorberen overvloedige geluidstrillingen;
  • De opbouw, vulling en daarmee absorptiecoëfficiënt van de panelen bepaalt de exacte werking ervan. Wij adviseren u hier graag over, zodat u een akoestisch advies op maat krijgt.

Kies voor stijlvolle panelen

Het verbeteren van de akoestiek is belangrijk. Maar u wilt natuurlijk wel dat het eindresultaat er mooi uitziet! Met ons sportTIG® wandsysteem en onze akoesTIG® WP wandpanelen kunt u de geluidsabsorptie van de ruimte verbeteren en er tegelijkertijd een stijlelement van maken. U kunt de akoestische panelen namelijk laten afwerken zoals u wilt. Wij zorgen ervoor dat ze precies passen bij de inrichting van uw ruimte.

Akoestische panelen in houtlook

Wilt u een houtlook en tegelijkertijd geluid dempen? Het TIG Woodpanel wandsyteem combineert het beste van beide werelden. Dit is een compleet systeem van geperforeerde houten akoestische panelen met hoge stootvastheid, voorzien van een geluidsabsorberende achterconstructie.

Meer weten over akoestische panelen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over het verbeteren van de akoestiek.

Meer informatie
2018-10-02T10:04:05+00:00